Najlepsza pasta do kanapek. Bije na głowę rybną i twarogową

Oprac.: Natalia Jabłońska

Pasta z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika to pyszny, wegetariański dodatek do pieczywa
Pasta z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika to pyszny, wegetariański dodatek do pieczywa123RF/PICSEL

Najlepsza pasta do kanapek

Dlaczego warto jeść pestki słonecznika?

  • zdrowe tłuszcze jedno i wielonienasycone, wspierające pracę serca
  • błonnik - reguluje poziom cukru we krwi, zapewnia sytość, usprawnia trawienie
  • witaminy i minerały - witaminy z grupy B, witaminę E, cynk, żelazo i wiele innych
Dwie kromki chleba razowego z pastą, posypane świeżym koperkiem, ułożone na drewnianej desce, w otoczeniu listków bazylii i ziaren soli.
Pasta z pestkami słonecznika będzie świetnym urozmaiceniem diety 123RF/PICSEL

Pasta kanapkowa z pestek słonecznika - przepis

Składniki

  • 4 suszone pomidory, odsączone
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • opcjonalnie szczypiorek lub kilka listków bazylii

Zobacz również:

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 141: Przemek ChudkiewiczINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?