Reklama

Ostra potrawka meksykańska

To danie z kuchni meksykańskiej polecamy rodzicom. Dzieci nie powinny jeść tak mocno doprawionych potraw. Danie podawaj bardzo gorące z podgrzaną tortillą (można je dostać w większości sklepów spożywczych).

Składniki na 4 porcje:


  • 1 puszka tuńczyka
  • 4 duże ziemniaki
  • 3 pomidory
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 papryczka chili
  • 1 szklanka oliwek
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, kumin


Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Ziemniaki obrać, fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokroić w niewielkie kawałki, dorzucić na patelnię, podsmażyć podlać szklanką wrzątku, przykryć i dusić do miękkości warzyw.

Reklama

2. Papryczkę chili posiekać. Pomidory pokroić na cząstki. Dodać na patelnię, dusić dalej. Fasolę i tuńczyka osączyć, oliwki poprzekrawać na połówki, dodać na patelnię i dusić jeszcze 10 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kuminem.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy