Reklama

Truskawki na zdrowie

Kończy się sezon na truskawki, dlatego warto je zamknąć szczelnie w słoikach lub zamrozić i wykorzystać w przyszłości.

Truskawki to owoce niedoceniane, a przecież zawierają sporo witamin i minerałów.

Zalecane są szczególnie osobom, które pragną zrzucić zbędne kilogramy.

Jedząc je nie tylko obniżamy poziom złego cholesterolu, ale również utrudniamy wchłanianie się tłuszczu. W ich skład wchodzi bowiem bromelina - enzym odpowiadający za rozkład białka.

Ważne jest z jakimi dodatkami spożywamy truskawki. Zamiast bitej śmietany - lepszy będzie jogurt naturalny, maślanka lub kefir.

Dzieci mogą je jeść po skończeniu 10. miesiąca życia.  

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: truskawki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy