Reklama

Reklama

Cappucino Cooler

Ten koktajl cię pobudzi!


Składniki na 1 szklaneczkę:

  • 4 cl likieru kakaowego (Creme de Cacao Braun)
  • 4 cl mocnej kawy
  • 2 cl irlandzkiego likiery z whiskey i śmietanki (np. Baileys)
  • 1 łyżka bitej śmietany
  • 4 kostki lodu
  • ziarna kawy do dekoracji
Przygotowanie:

 Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Creme de Cacao, kawę i kostki lodu mocno wstrząsnąć w shakerze i wlać do szklaneczki przez sitko. Likier wlać ostrożnie po trzonku łyżeczki. Na wierzch nałożyć śmietanę. Dekorować ziarnami kawy.

Reklama


Czas przygotowania: 10 minut

Jedna porcja zawiera: 880 kJ/210 kcal


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje