Parówki faszerowane

Szybka i smaczna przekąska.

Składniki na 2 porcje:

Reklama

- 4 parówki,
- 4 plastry wędzonego boczku,
- 4 plasterki żółtego sera,
- ogórek, pomidor,
- mielona, słodka papryka,
- słoiczek majonezu,
- słoiczek keczupu,
- łyżka oleju

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić na dość szerokie plastry, zeszklić na oleju. Parówki obrać ze skórki, naciąć wzdłuż. Do nacięcia włożyć po kawałku sera żółtego. Każdą parówkę owinąć cienkim plastrem boczku. Tak przygotowane ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć cebulą, oprószyć mieloną, słodką papryką. Zapiec w średnio gorącym piekarniku aż parówki dobrze się zrumienią. Podawać od razu z kromką pieczywa posmarowaną masłem. Do potrawy pasuje sałatka z pomidorów i ogórków oraz, jeżeli ktoś lubi, odrobina keczupu i majonezu.
Czas przygotowania 20 minut

Dowiedz się więcej na temat: plastry | parówki | przystawki i przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje