Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

Każdy potrafi je zrobić!


Reklama

Składniki:

  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 2 plastry ananasa
  • 200 g keczupu
  • Sól, pieprz, chili
  • Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • Ząbek czosnku
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1-2 łyżeczki  kopru włoskiego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka

Przygotowanie:

Cebule i ananasa pokroić. Keczup z ananasem umieścić w rondelku. Doprawić solą, pieprzem i chili. Gotować na małym ogniu 6-8 minut. Pod koniec dodać połowę cebuli. Jeszcze raz doprawić i ostudzić. Ciasto rozmrozić. Czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Mięso wyrobić z koprem, czosnkiem i pozostałą cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem. Farsz nakładać na ciasto francuskie, brzegi ciasta posmarować jajkiem i złożyć, brzegi docisnąć. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować jajkiem, posypać pieprzem i koprem. Piec w 200 st. C przez 15-20 minut.

Dowiedz się więcej na temat: paszteciki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje