7 przepisów na doskonałą pizzę

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
 
 123RF/PICSEL

Pizza z serem pleśniowym

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 250 g sera z niebieską pleśnią
  • Opakowanie krojonych pomidorów (370 g)
  • Mąka do podsypywania
 
 123RF/PICSEL

Pizza z karczochami

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 jajka
  • 200g przecieru pomidorowego
  • Po pół zielonej i żółtej papryki
  • Słoik (425 ml) karczochów
  • Słoik (50 g) anchois
  • 125 g sera provolone
  • suszone zioła do pizzy
 
 123RF/PICSEL

Pizza ze szpinakiem

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Opakowanie krojonych pomidorów(500 g)
  • 300 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Grubo zmielony czarny pieprz
  • 200 g owczego sera
 
 123RF/PICSEL

Pizza z salami

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • Opakowanie krojonych pomidorów z cebulą i czosnkiem
  • Słoik łagodnej papryki marynowanej
  • 80 g salami w plasterkach
  • oregano
  • 100 g tartego sera
 
 123RF/PICSEL

Z gotowaną szynką

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 150 g pieczarek
  • 250 g gotowanej szynki w plasterkach
  • 150 g sera Gouda
  • Pieprz
  • Tymianek
 
 123RF/PICSEL

Pizza z tuńczykiem

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • Opakowanie krojonych pomidorów z ziołami
  • Pół cebuli
  • Puszka tuńczyka (210 g)
  • 125 g sera Raclette
  • 100 g czarnych oliwek
  • Pieprz
  • Majeranek
 
 123RF/PICSEL

Z owocami morza

  •  300 g mąki
  • Pół kostki (21 g) drożdży
  • Szczypta cukru
  • Łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • Opakowanie krojonych pomidorów
  • Pęczek zielonej cebulki
  •  Opakowanie owoców morza w zalewie
  • 125 g tartego sera Bel Paese
  • pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?