Anna Starmach i jej przepisy na rozgrzewające potrawy

Jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy, które rozgrzeją nasz organizm nawet podczas najmroźniejszych dni.

Starmach przyrządziła m.in. ciasto czekoladowe z imbirem, zapiekankę z chili con carne i zupę w klimatach meksykańskich.

Zapiekanka z chili con carne

  • 600 g mielonej wołowiny
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • puszka czerwonej fasoli
  • ostra papryka, oregano
  • chili (w wersji dla dzieci dodać odrobinę), pieprz cayenne
  • 3 ząbki czosnku
  • słodka papryka
  • kmin rzymski
  • 2 cebule

Puree

  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 70 g twardego żółtego sera
  • 600 g ziemniaków
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Ciasto czekoladowe z imbirem

  • Skórka otarta z 1/2 skórki pomarańczy
  • szczypta mielonych goździków
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g drobnego cukru
  • szczypta cynamonu
  • pół szklanki wody
  • 3 łyżki cukru
  • 50 g imbiru
  • 280 g masła
  • 75 g mąki
  • 3 jajka
DD TVN/ x-news
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas