Reklama

Aromatyczny currywurst

Currywurst to danie, które doczekało się swojego… muzeum. Kiełbasa serwowana jest na terenie całych Niemiec, gdzie cieszy się ogromną popularnością wśród miejscowych i turystów. Prostota, a zarazem wyjątkowy smak i sytość tego dania sprawiły, że food trucki serwujące currywurst można znaleźć w wielu światowych lokalizacjach.

Składniki

  • 2 kiełbasy
  • ćwierć główki czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka miodu

Składniki - przyprawy

  • Sól, pieprz, cynamon, curry, tymianek
  • masło
  • sos np. Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek

Sposób przygotowania

1. Kapustę kroimy w cieniutkie paski, myjemy i suszymy.

2. W misce przygotowujemy sos z czubatej łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczki miodu, szczypty soli, pieprzu oraz małej szczypty cynamonu.

3. Do sosu dodajemy kapustę i dokładnie mieszamy składniki.

4. Kiełbasę delikatnie nacinamy w kratkę, smażymy na maśle aż się mocno zrumieni razem z pokrojoną w pióra cebulą oraz świeżymi listkami tymianku. Całość delikatnie solimy.

5. Kiełbasę przekładamy na talerz z kapustą, przyprawiamy curry i dodajemy cebulę.

6. Podajemy z sosem np. Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek

Reklama

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy