Babeczki brownie z malinami
Nie trzeba wiele, by wyrazić gorące uczucia. Wystarczy dobry pomysł i odrobina zaangażowania. Niech Walentynki będą tylko pretekstem do słodkiego świętowania bliskości na co dzień. Najlepszym prezentem mogą być… „miłosne kupony” na co tylko chcesz!
Sposób przygotowania
1. Roztop 75 g margaryny w garnuszku i poczekaj aż się schłodzi.
2. Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu.
3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij 1 jajo, dodaj mleko i roztopioną margarynę. Miksuj składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
4. Rozłóż ciasto do 12 papilotek i piecz przez około 16 minut. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Odstaw je do wystudzenia.
5. Aby przygotować krem, schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
6. Za pomocą szprycy nałóż krem na wystudzone babeczki. Na czubku każdej ułóż malinę.