Babeczki brownie z malinami

Nie trzeba wiele, by wyrazić gorące uczucia. Wystarczy dobry pomysł i odrobina zaangażowania. Niech Walentynki będą tylko pretekstem do słodkiego świętowania bliskości na co dzień. Najlepszym prezentem mogą być… „miłosne kupony” na co tylko chcesz!

Składniki

  • 1 opakowanie babeczek brownie mocno czekoladowych np. Delecta
  • 1 jajo
  • 50 ml mleka
  • 75 g margaryny
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 100g cukru pudru
  • 125 g świeżych malin

Sposób przygotowania

1. Roztop 75 g margaryny w garnuszku i poczekaj aż się schłodzi.

Reklama

2. Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu.

3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij 1 jajo, dodaj mleko i roztopioną margarynę.  Miksuj składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.

4. Rozłóż ciasto do 12 papilotek i piecz przez około 16 minut. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Odstaw je do wystudzenia.

5. Aby przygotować krem, schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.

6. Za pomocą szprycy nałóż krem na wystudzone babeczki. Na czubku każdej ułóż malinę.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje