Reklama

Reklama

Babeczki z łososiem

Smaczna przekąska!

Składniki

  • 25 dag mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • jajko
  • 12 dag masła
  • 2 łyżki zimnej wody
  • sól
  • tłuszcz do smarowania foremek

Składniki - masa

  • jajko
  • 20 dag śmietany 18 proc.
  • 10 dag serka koziego
  • 12 dag łososia wędzonego
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej. Wymieszaj z solą i cukrem. Dodaj jajko, masło oraz wodę i szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce. Foremki nasmaruj tłuszczem i wyłóż cienko ciastem. Piecz 10 minut w temp. 180 st. C. W miseczce roztrzep jajko, dodaj śmietanę, serek kozi i pokrojonego w kostkę wędzonego łososia. 

2. Pietruszkę i szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z masą. Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Przełóż do wypieczonych tartaletek. Piecz jeszcze około 10 minut do momentu, aż ciasto będzie rumiane. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje