Babeczki z łososiem
Smaczna przekąska!

Składniki
- 25 dag mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki cukru
- jajko
- 12 dag masła
- 2 łyżki zimnej wody
- sól
- tłuszcz do smarowania foremek
- masa
- jajko
- 20 dag śmietany 18 proc.
- 10 dag serka koziego
- 12 dag łososia wędzonego
- łyżka posiekanej pietruszki
- łyżka posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej. Wymieszaj z solą i cukrem. Dodaj jajko, masło oraz wodę i szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce. Foremki nasmaruj tłuszczem i wyłóż cienko ciastem. Piecz 10 minut w temp. 180 st. C. W miseczce roztrzep jajko, dodaj śmietanę, serek kozi i pokrojonego w kostkę wędzonego łososia. 2. Pietruszkę i szczypiorek posiekaj. Wymieszaj z masą. Przypraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Przełóż do wypieczonych tartaletek. Piecz jeszcze około 10 minut do momentu, aż ciasto będzie rumiane.