Babeczki z marchwią
Najlepiej smakują z poranną kawą

Składniki
- babeczki
- 2 szklanki startej marchewki
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- szklanka cukru
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- 3/4 szklanki oleju
- 4 jaja
- lukier
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
- sok z pomarańczy
Sposób przygotowania
1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sól wymieszać, dodać marchewkę, olej i jaja. Zmiksować. 2. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 ich wysokości, piec w temp. 180 st. C 25 minut. Cukier puder utrzeć z sokiem, dodać część skórki pomarańczowej, utrzeć. Po upieczeniu babeczki posmarować lukrem i ozdobić skórką pomarańczową.