Reklama

Reklama

Babeczki z marchwią

Najlepiej smakują z poranną kawą

Składniki - babeczki

  • 2 szklanki startej marchewki
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • 3/4 szklanki oleju
  • 4 jaja

Składniki - lukier

  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
  • sok z pomarańczy

Sposób przygotowania

1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sól wymieszać, dodać marchewkę, olej i jaja. Zmiksować. 

2. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 ich wysokości, piec w temp. 180 st. C 25 minut. Cukier puder utrzeć z sokiem, dodać część skórki pomarańczowej, utrzeć. Po upieczeniu babeczki posmarować lukrem i ozdobić skórką pomarańczową.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje