Reklama

Reklama

Bagietka z brie i majonezem

Doskonała na piknik.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 200 g sera brie
  • garść suszonej żurawiny
  • 50 g żurawiny do mięs (w słoiczku)
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 cykorie
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • kilka liści cykorii lub ulubionej sałaty

Reklama

Przygotowanie:
Bagietkę podziel na 4 części i przekrój. Majonez wymieszaj z żurawiną (tą ze słoiczka i tą suszoną). Ser pokrój w plasterki. Bagietki smaruj majonezem, dodaj plastry sera, zwiniętą w ruloniki szynkę oraz liście cykorii. Jeśli nie lubisz jej ostrego smaku, możesz ją zamienić na każdą inną sałatę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje