Reklama

Reklama

Bajgle z awokado, kiełkami i sosem orzechowym

Pomysł na smakowite śniadanie. To połączenie zachwyci wasze kubki smakowe!

Składniki

  • Bajgle, najlepiej z sezamem
  • Plastry sera żółtego np. Gouda Hochland
  • Świeża roszponka
  • Awokado odmiany Haas
  • Odrobina soku z cytryny lub limonki
  • Garść ulubionych lub mieszanych kiełków, np lucerny lub rzodkiewki
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • Kilka łyżek mleka roślinnego
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Masło orzechowe wymieszać dokładnie z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny lub limonki. Bajgle przekroić, ułożyć na nich roszponkę, żółty ser, plasterki awokado skropione sokiem z cytryny oraz kiełki. Polać sosem orzechowym. Przykryć drugą połówką bajgla i podawać.

Reklama


***

#POMAGAMINTERIA

Wolontariusze akcji Zupa na Plantach przed epidemią mogli wspierać osoby będące w kryzysie bezdomności między innymi organizując im spotkania przy misce zupy co niedzielę na krakowskich Plantach. Teraz starają się dostarczać paczki żywnościowe, nawet do kanałów, w których egzystują. Tygodniowo potrzeba 200 takich paczek. Spraw, by pomoc mogła nadal docierać do potrzebujących. Wesprzyj zbiórkę, przekaż produkty, albo namów współpracowników, żebyście pomogli wspólnie. Sprawdź szczegóły >>

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje