Reklama

Reklama

Bajgle z serem kozim, oliwkami i suszoną żurawiną

Smaczne i pożywne

Składniki dla: 2 porcji

Składniki

  • 2 bajgle (gotowe lub przygotowane samemu według przepisu)
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 200 g sera koziego
  • 100 g oliwek
  • 2 gałązki koperku
  • 1 gałązka świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • 100 g Żurawiny np. z sokiem z granatu Bakalland

Sposób przygotowania

W tosterze lub na patelni do grillowania podgrzewamy pieczywo. Następnie układamy na nim szynkę konserwową. Ser kozi kroimy w kostkę, koperek, oliwki siekamy i układamy na pieczywie, dodajemy suszoną żurawinę i wszystko polewamy miodem. Na koniec bajgle ozdabiamy listkiem bazylii. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje