Bakalie w puchowej pierzynce
Kruche i słodkie

Składniki
- Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 4 dag drożdży
- łyżka cukru
- pół szklanki mleka
- 15 dag masła
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
- 2 łyżki kakao
- garść rodzynek
- garść suszonej żurawiny
- garść kandyzowanych owoców
- suszone morele
- otarta skórka z połowy pomarańczy
- łyżeczka aromatu rumowego
- garść orzeszków ziemnych
- Lukier:
- 20 dag cukru pudru
- 6 łyżek soku z cytryny
Sposób przygotowania
1. Drożdże, mleko, cukier wymieszaj.Cukier puder utrzyj z masłem,dodaj jajka, sól, mleko, mąkę,rozczyn, aromat. Wyrób. Ciasto podzielna dwie części.2. Do większej części ciasta dodaj kakao i bakalie, wymieszaj.Na wyłożoną papierem blachę rozłóż jasne ciasto, do środka włóż ciemną masę, przykryj jasną. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Polej lukrem. Udekoruj bakaliami.