Barszcz czerwony z mięsem

Znana zupa w nowej wersji.

Wyjątkowo sycący
Wyjątkowo sycący123RF/PICSEL

1. Grzyby opłucz, zalej niewielką ilością wody, mocz około 20 minut. Łopatkę umyj, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka z obraną i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym.

2. Wlej 1,5 l wody, gotuj 40 minut na małym ogniu, zdejmując szumowiny. Buraki ugotuj dzień wcześniej. Buraki i jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do zupy. Grzyby gotuj 15 minut, wlej razem z wodą do zupy. Dodaj majeranek, sól i pieprz, gotuj jeszcze 20 minut. Zupę podawaj z chlebem razowym i masłem lub bagietką z masłem i pietruszką. Zupy możesz przygotować więcej i mieć ją na dwa dni.

Co warto zjeść rano?INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas