Batoniki truflowe
Coś słodkiego do porannej kawy. Są przepyszne!

Składniki
- trufle
- 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych
- 1/2 szklanki mielonych solonych orzeszków ziemnych
- 1/3 szklanki mielonych migdałów
- 4 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki startej mlecznej czekolady
- dodatki
- 2 tabliczki białej czekolady
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- szklanka posiekanej mieszanki orzechów
Sposób przygotowania
1. Orzechy wymieszaj z masłem orzechowym i startą czekoladą, schłodź. Białe czekolady roztop w kąpieli wodnej z połową śmietanki.
2. Gorzką czekoladę również rozpuść w kąpieli wodnej z połową śmietanki. Z orzechowej masy formuj stożki, polej białą i gorzką czekoladą, spód posyp orzechami.