Batoniki truflowe

Coś słodkiego do porannej kawy. Są przepyszne!

Baton truflowy
Baton truflowy123RF/PICSEL

Składniki

- trufle

  • 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych
  • 1/2 szklanki mielonych solonych orzeszków ziemnych
  • 1/3 szklanki mielonych migdałów
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki startej mlecznej czekolady

- dodatki

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • szklanka posiekanej mieszanki orzechów

Sposób przygotowania

1. Orzechy wymieszaj z masłem orzechowym i startą czekoladą, schłodź. Białe czekolady roztop w kąpieli wodnej z połową śmietanki. 

2. Gorzką czekoladę również rozpuść w kąpieli wodnej z połową śmietanki. Z orzechowej masy formuj stożki, polej białą i gorzką czekoladą, spód posyp orzechami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?