Bliny ziemniaczane z sosem z serka topionego z pieczarkami

Bliny ziemniaczane
Bliny ziemniaczanemateriały prasowe

Składniki

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól i grubo zmielony czarny pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 150 g świeżych pieczarek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 300 g Serka topionego z pieczarkami np. MSM Mońki
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na rosyjskie smażone placuszki seroweInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?