Błyskawiczne smarowidło do chleba. Domownicy będą się zajadać

Tak urozmaicisz swoje śniadania i kolacje
Tak urozmaicisz swoje śniadania i kolacjeCanva ProINTERIA.PL

Kanapki nie muszą być nudne

Smarowidło będzie pasować do śródziemnomorskiej bruschetty
Smarowidło będzie pasować do śródziemnomorskiej bruschetty123RF/PICSEL

Pasta do chleba z suszonych pomidorów. Gotowa w 15 minut

  • 1 szklanka suszonych pomidorów
  • ¾ szklanki czarnych oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów
  • 1 pęczek świeżej natki pietruszki
  • pieprz do smaku
  1. Natkę pietruszki umyj i ususz na ręczniku papierowym, czosnek obierz ze skórki.
  2. Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze i zmiksuj.
  3. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, dodaj niewielką porcję oliwy.
  4. Przypraw pieprzem i ponownie zmiksuj.

Pasta nie tylko do chleba

„Ewa gotuje”: Pasta słonecznikowaPolsat