Brokułowa z serem
Pożywna i sycąca. Świetnie smakuje również z dodatkiem grzanek!

Składniki
- 1 brokuł
- 3 ziemniaki
- 1 duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 łyżeczka soli
- mielony pieprz
- 2 łyżki mąki
- 1/2 szklanki śmietanki 30 proc.
- 15 dag startego sera cheddar
- 3 szklanki bulionu
4 osób
Sposób przygotowania
1. W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, paprykę, podzielony na mniejsze części brokuł i czosnek. Zeszklij, mieszając, przez około 10 minut. Dodaj przyprawy, a po 3-4 minutach wlej bulion. Gotuj około 10 minut. 2. Śmietanę zapraw mąką, wlej do zupy. Do każdej porcji dodaj ser.