Najgorsze, co możesz zjeść z grilla. Pełne tłuszczu i rakotwórczych substancji

Oprac.: Natalia Jabłońska

Boczek to jedno z najbardziej niezdrowych mięs. Na grillu powstają w nim toksyczne i rakotwórcze substancje
Boczek to jedno z najbardziej niezdrowych mięs. Na grillu powstają w nim toksyczne i rakotwórcze substancjeTommy Lee Walker123RF/PICSEL

Tego mięsa lepiej nie grillować

Jakie produkty są najzdrowsze na grilla?

Grillowany ser halloumi ułożony na świeżej rukoli, dopełniony cząstkami pomidorów, całość podana na białym talerzu na ciemnym tle.
Jeśli chcesz jeść zdrowiej, oprócz mięsa z grilla zjedz też ser i dużo warzyw123RF/PICSEL

Jak bezpiecznie grillować?

Zobacz również:

Jak wybrać grill? Przewodnik dla początkujących i zaawansowanychmateriały promocyjne