Brownie z kremem kokosowym

Przepyszne!

Składniki

  • 30 dag masła
  • 30 dag cukru
  • 25 dag gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 15 dag mąki
  • szczypta soli
  • 750 ml mleka
  • 2 torebki budyniu
  • o smaku śmietankowym
  • bez dodatku cukru
  • 1 torebka (32 g) cukru wanilinowego
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do temp. 160 stopni. Prostokątną formę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. W garnku stopić 20 dag masła i 20 dag czekolady. Wystudzić. Jajka utrzeć z 20 dag cukru. Wsypać sól. Porcjami dodać masło z czekoladą. Wsypać mąkę. Mieszać dalej, a gdy ciasto będzie już gładkie i jednolite, rozsmarować je na spodzie formy. Wstawić do piekarnika na 30 minut. Wystudzić. Zagotować 500 ml mleka z resztą cukru i cukrem wanilinowym Winiary. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem na budyń o smaku śmietankowym bez cukru Winiary. Wlać do wrzącego mleka. Gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wtedy zdjąć ją z ognia. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, wsypać wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać. Masę lekko przestudzić, rozsmarować na cieście. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje