Ryba jest krucha, a głębi smaku nadaje specjalna marynata

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Makrela w marynacie doskonale sprawdzi się podczas nadchodzących świąt Bożego Narodzenia
Makrela w marynacie doskonale sprawdzi się podczas nadchodzących świąt Bożego Narodzenia123RF/PICSEL

Makrela w marynacie - składniki

  • 1 kg świeżej, wypatroszonej makreli,
  • 2 cebule,
  • szklanka wody,
  • pół szklanki octu 10-proc.
  • 2 szklanki cukru,
  • płaska łyżeczka soli,
  • 3 liście laurowe,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • 5 ziaren pieprzu czarnego,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • olej do smażenia.

Makrela w marynacie - przepis

Przepis na śledzia pod jajecznym futremInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?