Buddha bowl

Buddah bowl sprawdzi się zarówno jako smaczne śniadanie, jak i kolacja. Można je podać także podczas spotkania z bliskimi – z pewnością zrobi na gościach ogromne wrażenie.

Buddha bowl to sposób na stworzenie pysznego, kolorowego i zbilansowanego posiłku
Buddha bowl to sposób na stworzenie pysznego, kolorowego i zbilansowanego posiłkumateriały prasowe

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy zgodnie  z instrukcją na opakowaniu. 

Ugotowany ryż studzimy, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

 Marchewki obieramy i tniemy na tagliatelle, a następnie blanszujemy w osolonej wodzie.

Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w cienkie paski. Pokrojoną w plastry cukinię skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, następnie grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 

Awokado obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki. 

Przygotowane składniki układamy kolejno w misce: ryż na środku, dookoła warzywa, szpinak, na wierzch kiełki oraz posiekane chili. 

Przed podaniem dodajemy solidną łyżkę musztardy, którą łączymy z zawartością miski przed jedzeniem.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas