Budyń po lwowsku z wątróbek drobiowych
Wypróbuj tradycyjny przepis.

Składniki:
- 25 dag wątróbki drobiowej,
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Usmażyć, przestudzić. Następnie składniki zemleć razem z jajkami na twardo. Wymieszać z żółtkami, a następnie delikatnie połączyć ze sztywną pianą z białek. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Szczelnie zamknąć, Włożyć do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotować około 50 minut. Gotowy budyń, wyjąć, przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłożyć piklami. Podawać zaraz po przygotowaniu, z pieczywem jako dodatek.
Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również: