Bułeczki w kształcie serc krok po kroku

Składniki na 18 sztuk: 200 g mrożonych owoców, 200 g cukru, żelującego, 500 g mąki, 2 opakowania proszku do pieczenia, 125 g cukru, 125 g masła, 150 ml + 2 łyżki mleka, 1 jajko, 1 żółtko, 250 g twarożku, 150 g śmietany, opakowanie cukru waniliowego

article cover
Smacznego

Bułeczki w kształcie serc krok po kroku

Ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm i wycinać serca.
Serca ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Żółtko roztrzepać z 2 łyżkami mleka, posmarować bułeczki. Piec w 200 st. C przez 10-12 minut
Dodać 150 ml mleka i jajko i szybko zagnieść.
Twarożek wymieszać ze śmietaną i cukrem waniliowym.
+3
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas