Bułeczki w kształcie serc krok po kroku

article cover
Smacznego

Bułeczki w kształcie serc krok po kroku

Ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm i wycinać serca.
Ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm i wycinać serca.Smacznego
Serca ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Żółtko roztrzepać z 2 łyżkami mleka, posmarować bułeczki. Piec w 200 st. C przez 10-12 minut
Serca ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Żółtko roztrzepać z 2 łyżkami mleka, posmarować bułeczki. Piec w 200 st. C przez 10-12 minut Smacznego
Dodać 150 ml mleka i jajko i szybko zagnieść.
Dodać 150 ml mleka i jajko i szybko zagnieść.Smacznego
Twarożek wymieszać ze śmietaną i cukrem waniliowym.
Twarożek wymieszać ze śmietaną i cukrem waniliowym.Smacznego
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrabiać krótko za pomocą robota kuchennego.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrabiać krótko za pomocą robota kuchennego.Smacznego
Owoce rozmrozić, miksować 45 sekund, zasypać cukrem żelującym, gotować 3 minuty, odstawić, aby ostygły.
Owoce rozmrozić, miksować 45 sekund, zasypać cukrem żelującym, gotować 3 minuty, odstawić, aby ostygły.Smacznego
Bułeczki podawać z twarożkiem i konfiturą.
Bułeczki podawać z twarożkiem i konfiturą.Smacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?