Bulion z makaronem tagiatelle

Przepis autorstwa Sary La Fountain.

Bulion z makaronem tagiatelle, przepis autorstwa Sary La Fountain
Bulion z makaronem tagiatelle, przepis autorstwa Sary La Fountainmateriały prasowe

Całego, rozmrożonego kurczaka przełóż do dużego garnka, zalej wodą, aby przykryła mięso. Dodaj ziarnka czarnego pieprzu i liście laurowe. Gotuj bulion na wolnym ogniu przez około 25-30 minut. Wyjmij mięso kurczaka z garnka i odstaw na bok, żeby wystygł. Gotuj bulion na wolnym ogniu przez około 15 minut. Kiedy kurczak wystygnie, oddziel mięso od kości i odłóż na bok.

Posiekaj cebulę i czosnek. W drugim rondelku podgrzej niewielką ilość oleju. Duś na nim cebulę i czosnek aż się zarumienią. Dodaj bulion z kurczaka. Obierz i pokrój marchewki oraz seler naciowy. Zagotuj bulion. Do wrzącego wywaru włóż makaron, marchewkę i seler. Dopraw cukrem, solą, czarnym pieprzem i curry.

Kiedy makaron i warzywa będą miękkie, dodaj posiekane mięso kurczaka i podgrzej je w zupie. Przybierz bulion pietruszką i czarnym pieprzem. Od razu podawaj na stół. Danie powinno być gorące.

Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas