Tak uratujesz nieudany sos. Zapomnij o mące i tłustej śmietanie

Chcesz zagęścić sos? Zrobisz to w błyskawiczny sposób
Chcesz zagęścić sos? Zrobisz to w błyskawiczny sposób123RF/PICSEL

Sosy nie muszą być ani wodniste, ani zawiesiste

Zobacz również:

    Użyj blendera: sos będzie gęściutki

    Przecier pomidorowy idealnie komponuje się np. z gulaszem, passata jest natomiast idealną bazą sosów do makaronu
    Wystarczy blender i miksowanie: sos szybciej będzie gęstszy123RF/PICSEL

    Zobacz również:

      Sprytne dodatki, żeby zagęścić sos

      • Cebulę pokrojoną w piórka (surową lub podsmażoną)
      • Ziemniaka pokrojonego w kostkę (trzeba wtedy sos jeszcze trochę pogotować)
      • Siemię lniane.
      • Żółtko (trzeba je wcześniej rozbełtać i zahartować).

      Zobacz również:

        "Ewa gotuje": Pierogi z kimchiPolsat