Reklama

Reklama

Buraczane ciasto ravioli

Koniecznie spróbujcie. To ciasto ma wyjątkowy smak!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 150 g buraków świeżych lub mrożonych
  • 3 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki ciepłej wody

Sposób przygotowania

1. Buraki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce (rozmrozić). Mąkę osolić, wbić jaja, dodać buraki i olej. Wymieszać i powoli dolewając wody, zagnieść ciasto. Zostawić pod przykryciem na pół godziny. 

2. Ciasto rozwałkować na spore prostokąty. Na połowie układać nadzienie, przykrywać innym prostokątem. Brzegi docisnąć, radełkiem wykrawać pierożki. Odłożyć na ściereczkę oprószoną mąką. 

3. Wkładać na wrzącą wodę (z solą i odrobiną oleju), mieszać, a gdy wypłyną, gotować 3-4 minuty.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje