Burger z zielonej soczewicy

Aktualizacja
Burger z zielonej soczewicy zachwyci również mięsożerców
Burger z zielonej soczewicy zachwyci również mięsożercówPicsel123RF/PICSEL

Składniki

  • szklanka suchej zielonej soczewicy
  • 100 g tofu naturalnego
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula, posiekana
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka mielonej kozieradki
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki garam masala (indyjską przyprawę kupisz w sklepach internetowych z orientalną lub zdrową żywnością)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Burger z zielonej soczewicy - przygotowanie

"Ewa gotuje": Policzki z dzikaPolsatPolsat