Reklama

Zupa z soczewicy

Prosta, zdrowa i bardzo pożywna. Zupa z czerwonej soczewicy, to najłatwiejszy sposób na wegańskie danie.

Składniki

  • litr bulionu
  • 25 dag czerwonej soczewicy
  • cebula
  • marchewka
  • masło sól

Masło rozpuść w rondlu, wrzuć na nie posiekaną cebulę.

Zalej bulionem, dorzuć soczewicę i pokrojoną w talarki marchewkę. Posól i gotuj przez 40 minut.

Zupę można przetrzeć przez sito i podawać w formie kremu lub dekorować natką z rozdrobnioną soczewicą i marchwią. Wyjątkowej nuty doda jej plasterek cytryny.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: soczewica

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama