Reklama

Reklama

Burgery po azjatycku

Z tymi dodatkami smakują rewelacyjnie!

Składniki

  • 60 dag mielonego drobiu
  • 2 dymki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 mała cebulka
  • 1 op. rukoli,
  • mielony imbir
  • suszone płatki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 4 bułki

Sposób przygotowania

1. Papryki oczyść, pokrój. Cebulkę obierz, posiekaj. Warzywa duś 7 min na 2 łyżkach oleju. Przypraw ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i imbirem. 

2. Dymki i obrany drugi ząbek czosnku posiekaj, wymieszaj z mięsem. Dodaj mąkę i kolendrę. Przypraw solą, pieprzem, imbirem i chili. Uformuj 4 kotlety. Usmaż je na 3 łyżkach oleju. Bułki rozetnij, przełóż rukolą, kotletami i papryką. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje