Cebula faszerowana

Taki posiłek przygotujesz bez trudu.

Faszerowane cebule
Faszerowane cebule123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebule obierz, zetnij wierzch, wydrąż środek, natrzyj solą i pieprzem. Odstaw. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. 

2. Kuskus zalej osolonym wrzątkiem, centymetr ponad powierzchnię kaszy. Przykryj, odstaw na 5 minut. Dodaj kurkumę, boczek, natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszaj. Farsz wkładaj w cebule, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj 30 minut w temp. 170°C. 

3. Na rozgrzany tłuszcz z boczku wlej pomidory z puszki, dodaj masło i przyprawy, wymieszaj. Duś 15 minut. Upieczone cebule układaj na sosie pomidorowym, dekoruj natką pietruszki.

Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas