Reklama

Reklama

Chipsy z jarmużu

Zdrowe, zielone i chrupiące - takie są domowe chipsy z jarmużu upieczone w piekarniku. Warto się do nich przekonać.

Czas przyrządzenia: 35
Składniki dla: 2

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 3 łyżki oliwy
  • 2-3 łyżki ziół prowansalskich lub oregano
  • szczypta soli

1. Liście dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze części (wielkością przypominające tradycyjne chipsy), pozostawiamy do wyschnięcia.

2. Układamy liście w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy je oliwą, posypujemy ziołami i solą.

3. Zapiekamy przez 15 min. w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie, sprawdzamy, czy liście są już chrupiące. Jeśli nie, wydłużamy czas pieczenia o pięć minut, pilnując, by się za mocno nie przypiekły. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje