Reklama

Reklama

Chłodnik

Jest tak ciepło, że jedyną zupą jaka ucieszy domowników, będzie chłodnik.

Składniki

  • 2 średnie świeże ogórki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • ząbek czosnku
  • 250 ml kefiru
  • 30 ml śmietany (18 proc.)

Ogórki dokładnie umyj i zetrzyj (razem ze skórką) na dość grubej tarce. Koperek i szczypiorek umyj, a następnie drobno posiekaj. Ząbek czosnku rozetrzyj na miazgę z solą. Wszystkie składniki wymieszaj z kefirem oraz śmietaną. Zupę przypraw do smaku pieprzem i solą. Chłodnik podawaj z pieczywem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje