Reklama

Reklama

Chłodnik truskawkowy z migdałami i kozim serem

Słodki smak truskawek, delikatnie przełamany smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączony z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika, to doskonała podstawa lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 50 g koziego sera
  • 50 g Migdałów w płatkach np. Bakalland

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Łączymy z imbirem i cukrem, miksujemy na gładką masę. Kozi ser ścieramy na tarce, dodajemy do pozostałych składników. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy około godzinę. Przed podaniem chłodnik posypujemy płatkami lekko uprażonych płatków migdałów. Zupę możemy podawać również z listkiem mięty lub melisy. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje