Reklama

Chłodnik z awokado i indykiem

Pożywna, orzeźwiająca zupa. W sam raz na upały

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • szalotka
  • awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 400 ml bulionu z kurczaka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • kostki lodu łodygi pietruszki
  • plastry wędliny z indyka
  • pieprz cayenne
  • plasterki cytryny do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Szalotkę drobno posiekaj. Schłodzone awokado przekrój na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ. Do miski wrzuć awokado, szalotkę, wlej sok z cytryny, zimny bulion, śmietanę. Zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Chłodź pół godziny w lodówce. 

2. Cytrynę pokrój w cienkie plasterki. Pietruszkę posiekaj. Plasterki indyka zwiń w ruloniki, nadziej na patyczki wraz z plasterkami cytryny. Zupę przelej do szklanek, posyp pietruszką i pieprzem cayenne. Udekoruj patyczkami z wędliną.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy