Chrupiące kuleczki
Uwielbiają je i dzieci, i dorośli. Chrupiące kuleczki mogą jeść maluchy powyżej 24 miesiąca życia, a także alergicy. Nasz przepis jest znakomitym pomysłem na drugie danie.
Składniki:
- średni ugotowany ziemniak
- 2 łyżki wody
- łyżeczka Nestlé Sinlac
- szczypta soli
- łyżka mąki ryżowej do panierowania
Sposób przygotowania:
Ziemniaka starannie rozgnieć lub utrzyj na tarce o małych otworach. Do małego kubka wlej wodę, dodaj Nestlé Sinlac i starannie wymieszaj. Masę połącz z roztartym ziemniakiem i solą. Z gotowej masy zrób małe kulki. Każdą z nich obtocz w mące ryżowej. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.
Ten i więcej przepisów dla maluchów znajdziesz na www.zdrowystartwprzyszlosc.pl