Chrupiące nuggetsy bez tłuszczu

Nuggetsy możesz podać z ulubionym sosem lun schrupać solo. Są idealne do kasz i ziemniaków. Zrobisz do tego surówkę i obiad gotowy!

Są pyszne!
Są pyszne!123RF/PICSEL

1.Filety kroję na małe, podłużne kawałki. Jogurt mieszam z jajkiem, papryką, sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. Wrzucam mięso, mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.

2. Płatki kukurydziane wsypuję do worka foliowego, kładę na desce i kruszę, wałkując je wałkiem.

3.Każdy kawałek filetu obtaczam w płatkach kukurydzianych. Układam na blaszce (na papierze do pieczenia) i piekę w temp. 200°C 20-25 min. Nuggetsy podaję z ulubionym sosem, np. ziołowym, pomidorowym.

  • Przygotowanie 85 min
  • Porcja 170 kcal
  • Koszt porcji ok. 2 zł
  • Przepis na 2-3 porcje.
Jak zrobić domowe nuggetsy?Interia Kulinaria
Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas