Chrupiące nuggetsy bez tłuszczu
Nuggetsy możesz podać z ulubionym sosem lun schrupać solo. Są idealne do kasz i ziemniaków. Zrobisz do tego surówkę i obiad gotowy!
1.Filety kroję na małe, podłużne kawałki. Jogurt mieszam z jajkiem, papryką, sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. Wrzucam mięso, mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
2. Płatki kukurydziane wsypuję do worka foliowego, kładę na desce i kruszę, wałkując je wałkiem.
3.Każdy kawałek filetu obtaczam w płatkach kukurydzianych. Układam na blaszce (na papierze do pieczenia) i piekę w temp. 200°C 20-25 min. Nuggetsy podaję z ulubionym sosem, np. ziołowym, pomidorowym.
- Przygotowanie 85 min
- Porcja 170 kcal
- Koszt porcji ok. 2 zł
- Przepis na 2-3 porcje.