Reklama

Reklama

Chrupiące sznycle drobiowe

Domownicy będą zachwyceni!

Składniki

  • 4 sznycle z piersi indyka
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3 duże łyżki bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, następnie lekko rozbić tłuczkiem oraz przyprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbić jajka, dodać kurkumę i rozbełtać widelcem. Na płytki talerz wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzać dobrze olej rzepakowy. Po kolei każdy kotlet obtaczać w mące kukurydzianej, następnie jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złocisty kolor. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje