Chutney z rabarbaru do mięs

Świetnie podkreśla smak potraw mięsnych.

Składniki

  • 500 g rabarbaru
  • 300 g cebuli
  • 300 g cukru
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 2 łyżeczki płaskie mielonych goździków
  • 2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania

Rabarbar umyj i pokrój na kawałki, cebulę - w kostkę. Włóż je do garnka z resztą przypraw oraz cukrem i zalej octem. Gotuj pod przykrywką, do momentu, kiedy rabarbar się rozpadnie. Zdejmij pokrywkę i odparuj nieco sos (w sumie powinien się gotować ok. 1 godz.). Gotowy chutney przełóż do słoiczków i pasteryzuj. Podawaj do mięs z grilla, a nawet do kotletów jagnięcych.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje