Reklama

Reklama

Ciasta biszkoptowe

Wyjątkowo delikatne i smaczne.

Rolada z rodzynkami

Składniki

  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • rodzynki
  • szklanka śmietany 30 proc.

Sposób przygotowania

1. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru, a następnie żółtka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Osącz, oprósz mąką i dodaj do ciasta. Wymieszaj. 

2. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Zawiń w ściereczkę. Śmietanę ubij z cukrem. Posmaruj biszkopt, zawiń.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje