Polacy rzadziej niż inne, wybierają tę część kurczaka. Jest skarbnicą zdrowia

Polacy rzadko wybierają inną część drobiu niż piersi z kurczaka
Polacy rzadko wybierają inną część drobiu niż piersi z kurczaka123RF/PICSEL

Część części nie jest równa. Co zawiera mięso z kurczaka?

Zobacz również:

Niedoceniane udko i podudzie. Dlaczego Polacy jedzą je rzadziej?

Pieczone udka kurczaka o złocistej skórce podane z kawałkami pomidorów i ziemniaków w czarnej patelni, obok widoczna czerwona ściereczka w kratę.
Pieczone udka mogą stać się cennym źródłem żelaza i witaminy B12123RF/PICSEL

Dlaczego Polacy rzadko wybierają udka z kurczaka?

Kurczak w maślance
Mięso z podudzia jest soczyste i aromatyczne123RF/PICSEL
Maria Niklińska: Sława i popularność powinny być stworzone dla dorosłychKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?