Ciasta z serem

Panna cotta
Panna cotta123RF/PICSEL

Panna cotta z dynią i orzechami

Składniki

  • 20 dag dyni
  • paczka herbatników
  • 3 łyżki masła
  • cukier

- panna cotta

  • 2 szklanki śmietanki 30 proc.
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 30 dag mielonego serka
  • żelatyna

- dekoracja

  • 20 dag dyni
  • 2 łyżki miodu
  • mielone orzechy włoskie

Sposób przygotowania

Ciasto z herbatnikami
Ciasto z herbatnikami123RF/PICSEL

Na ciemnym spodzie

Składniki

  • 2 opakowania herbatników kakaowych
  • tabliczka ciemnej czekolady
  • 3 łyżki masła

- sernik

  • 2 duże opakowania serka homogenizowanego
  • 2 opakowania galaretki winogronowej
  • kilka herbatników Oreo

- dekoracja

  • tabliczka mlecznej czekolady
  • kilka herbatników Oreo
  • listki mięty

Sposób przygotowania

Ciasto z rodzynkami
Ciasto z rodzynkami123RF/PICSEL

Z rodzynkami i listkami mięty

Składniki

  • 1 kg białego sera
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 6 jaj
  • szczypta soli
  • 1/2 kostki masła
  • budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • listki mięty

Sposób przygotowania

Ciasto z malinami
Ciasto z malinami123RF/PICSEL

Z kakao i malinami

Składniki

- ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • łyżka śmietany 18 proc.
  • 5 łyżek kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia

- masa serowa

  • 80 dag zmielonego twarogu
  • 5 jajek
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

- dekoracja

  • 20 dag malin
  • cukier puder
  • listki mięty

Sposób przygotowania

Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?