Reklama

Reklama

Ciasta z serem

Delikatne, rozpływające się w ustach, o wielu odcieniach smaku. Oto kilka wspaniałych deserów.

Panna cotta z dynią i orzechami

Składniki

  • 20 dag dyni
  • paczka herbatników
  • 3 łyżki masła
  • cukier

Składniki - panna cotta

  • 2 szklanki śmietanki 30 proc.
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 30 dag mielonego serka
  • żelatyna

Składniki - dekoracja

  • 20 dag dyni
  • 2 łyżki miodu
  • mielone orzechy włoskie

Sposób przygotowania

1. Dynię zetrzyj na tarce, uduś w niewielkiej ilości wody z cukrem. Zmiksuj z herbatnikami i masłem. Wlej do salaterek, wstaw do lodówki, by zastygły. 

2. Żelatynę namocz. Śmietanę, mleko, ser i cukier podgrzej, nie gotuj. Dodaj żelatynę. Wlej do form z dyniowymi spodami, zostaw do stężenia. Dynię pokrój, ugotuj na parze, zalej płynnym miodem. Ułóż na deserze, posyp orzechami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje