Reklama

Reklama

Ciasteczka serowe talarki z orzechami

Oryginalna i smaczna przekąska

Składniki

  • orzechy włoskie - 25 g
  • ser żółty np. Radamer Serenada - 100 g
  • białko - 1 szt.
  • mąka pszenna - 125 g
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • chili - 1 szczypta
  • masło min. 82%

Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy drobno straty ser np. Radamer, zmielone (nie na pył!) orzechy, sól, chili, białko oraz posiekane masło - wyrabiamy elastyczne, gładkie ciasto, zawijamy w folię wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi, w każdym robimy ozdobne otwory. Pieczemy ok. 18 minut/200 C.    

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje