Ciastka owsiane z migdałami
Pyszne i zdrowe ciastka

Składniki:
- 20 dag płatków owsianych górskich
- jajko
- 12,5 dag masła
- 10 dag cukru
- łyżeczka sody
- szczypta soli
- pół łyżeczki
- aromatu migdałowego
- 14 dag płatków migdałowych
Przygotowanie:1. Masło rozpuść. Płatki owsiane zmiksuj na mąkę. Dodaj sodę i sól, wymieszaj. Jajko utrzyj z cukrem i aromatem, dodaj masło, zmiksuj. Masę wlej do mąki owsianej, wymieszaj. Ciasto schłódź.
2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Spłaszcz łyżką, posyp płatkami migdałów. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180° C.