Ciastka owsiane z migdałami

Aktualizacja

Ciastka owsiane z migdałami są pyszne i zdrowe dzięki dodatkowi płatków owsianych. Wymarzony, słodki dodatek do porannej kawy! Ciastka owsiane z migdałami świetnie sycą.

Ciastka owsiane z migdałami przyjemnie chrupią
Ciastka owsiane z migdałami przyjemnie chrupią123RF/PICSEL

Ciastka owsiane z migdałami - przygotowanie

Masło rozpuść. Płatki owsiane zmiksuj na mąkę. Dodaj sodę i sól, wymieszaj. Jajko utrzyj z cukrem i aromatem, dodaj masło, zmiksuj. Masę wlej do mąki owsianej, wymieszaj. Ciasto schłódź.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Spłaszcz łyżką, posyp płatkami migdałów. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180° C.

Podawaj ostudzone (wtedy też stwardnieją).

Sprawdź też przepisy na pyszne desery:

Domowe Rafaello Zobacz także:

"Ewa gotuje": SztufadaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas