Reklama

Reklama

Ciastka owsiane z migdałami

Ciastka owsiane z migdałami są pyszne i zdrowe dzięki dodatkowi płatków owsianych. Wymarzony, słodki dodatek do porannej kawy! Ciastka owsiane z migdałami świetnie sycą.

Składniki

  • 20 dag płatków owsianych górskich
  • jajko
  • 12,5 dag masła
  • 10 dag cukru
  • łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki aromatu migdałowego
  • 14 dag płatków migdałowych

Ciastka owsiane z migdałami - przygotowanie

Masło rozpuść. Płatki owsiane zmiksuj na mąkę. Dodaj sodę i sól, wymieszaj. Jajko utrzyj z cukrem i aromatem, dodaj masło, zmiksuj. Masę wlej do mąki owsianej, wymieszaj. Ciasto schłódź.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Spłaszcz łyżką, posyp płatkami migdałów. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180° C.

Podawaj ostudzone (wtedy też stwardnieją).


Sprawdź też przepisy na pyszne desery:

Biszkopt rzucany

Reklama

Tort Dacquoise

Domowe Rafaello Zobacz także:



INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy