Domowe Rafaello

Domowe Rafaello to wyczekiwany przez wszystkich kochających te słodycze smakoszy. Jeśli jesteś fanką tych pralinek, albo akurat chcesz podjąć swoich gości odrobiną słodyczy to domowe Rafaello jest doskonałym wyborem.

Domowe Rafaello to słodkie kokosowe pralinki
Domowe Rafaello to słodkie kokosowe pralinkiINTERIA.PL

Domowe Rafaello - przygotowanie

1. Migdały namoczyć w ciepłej wodzie i obrać ze skórki. Wafelki rozdrobnić za pomocą wałka lub blendera na okruszki, czekoladę rozpuścić  w kąpieli wodnej.

2. W większym naczyniu wymieszać: rozpuszczoną czekoladę, wiórki kokosowe (zostawiając dwie łyżki do obtoczenia), rozdrobnione wafelki,  mleko w proszku, rum, śmietanę. Masę wymieszać i odstawić na 5-10 minut, aby lekko zgęstniała.

3. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej włożyć obrany migdał i otoczyć w wiórkach kokosowych, odkładać na talerz. Schłodzić w lodówce.

Sprawdź też przepisy na pyszne desery:

Zobacz również:

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas