Reklama

Reklama

Domowe Rafaello

Domowe Rafaello to wyczekiwany przez wszystkich kochających te słodycze smakoszy. Jeśli jesteś fanką tych pralinek, albo akurat chcesz podjąć swoich gości odrobiną słodyczy to domowe Rafaello jest doskonałym wyborem.

Składniki

  • 120 g wafelków
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 30 g mleka w proszku
  • 1 łyżka rumu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 125 g białej czekolady
  • 18 sztuk migdałów

Domowe Rafaello - przygotowanie

1. Migdały namoczyć w ciepłej wodzie i obrać ze skórki. Wafelki rozdrobnić za pomocą wałka lub blendera na okruszki, czekoladę rozpuścić  w kąpieli wodnej.

2. W większym naczyniu wymieszać: rozpuszczoną czekoladę, wiórki kokosowe (zostawiając dwie łyżki do obtoczenia), rozdrobnione wafelki,  mleko w proszku, rum, śmietanę. Masę wymieszać i odstawić na 5-10 minut, aby lekko zgęstniała.

3. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej włożyć obrany migdał i otoczyć w wiórkach kokosowych, odkładać na talerz. Schłodzić w lodówce.

Reklama

Sprawdź też przepisy na pyszne desery:

Biszkopt rzucany

Tort Dacquoise

Tort Czarny Las

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: rafaello | pralinki | kokos | deser | słodycze

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje