Ciasto brownie

Dla miłośników mocno-czekoladowych deserów.

Brownie z polewą
Brownie z polewą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie zacisnąć obręcz.

Połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić z masłem, mlekiem i rumem w kąpieli wodnej. Odstawić na bok.

Jajka z cukrem ubić mikserem na dużych obrotach na puszystą masę.

Do masy jajecznej dodać mąkę z kakao i wszystko razem wymieszać. Dodać stopniowo ciepłą masę czekoladową, wymieszać delikatnie.

Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 180°C, grzałka góra- dół.

Polewa: Połamaną na kawałki czekoladę roztopić ze śmietaną w kąpieli wodnej i polać nią ciasto.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas